Beschikbaarheid

Paspoort en visum

Met een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig. Het paspoort moet wel nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Voor u vlucht dient u online een immigratieformulier in te vullen (https://dicardcuracao.com) tot 24 uur voor je naar Curaçao vertrekt. 

Vervoermogelijkheden

Het verkennen van Curaçao kan via verschillende manieren: een huurauto, openbaar vervoer of via taxi’s. Om het eiland te ontdekken raden we het huren van een auto zeker aan. U kunt uw auto huren bij ons maar zijn verkrijgbaar bij de luchthaven of in de stad. Let tijdens het rijden ook op geiten, ezels en leguanen, die op de weglopen. Als u Willemstad wilt bezoeken kunt u het beste buiten de spits, want terwijl u van een vakantie geniet wordt er wel gewerkt. Handig om te weten is dat bij een tankstation vooraf betaald moet worden. Daarna kunt u de hoeveelheid brandstof tanken waarvoor u betaald heeft.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-4. Het tijdverschil op Curaçao is tijdens de zomertijd 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het 5 uur vroeger.

Valuta

De officiële munteenheid is de Antilliaanse gulden of florin (ANG of NAFI). De gulden is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De Amerikaanse dollars zijn ook een geldig betaalmiddel. Let wel op dat briefjes met hoge bedragen in Amerikaanse dollars en guldens lastig in te wisselen zijn. Geldautomaten zijn er voldoende. Bij banken en geldwisselkantoren kunt u buitenlandse valuta’s omwisselen. Daarnaast worden gangbare creditcards vrijwel overal geaccepteerd.

Communicatie

Om iemand op Curaçao te kunnen bellen gebruikt u +599 of 00599. Om naar Nederland te bellen gebruikt u +31 of 0031. Er zijn geen netnummers op het eiland aanwezig. Bij postkantoren en benzinestations kunnen telefoonkaarten voor openbare telefoons gekocht worden. Er zijn enkele internetcafés op het eiland, maar in onze villa heeft u gratis wifi.

Wist u dat

  • Kraanwater veilig te drinken is?
  • Op Curaçao nog betaald wordt met de Antilliaanse gulden?
  • Er op de zoutpannen van Curaçao veel flamingo’s te bekijken zijn?
  • Alle kinderen op Curaçao in uniform naar school gaan?
  • Er op Curaçao ook Sinterklaas wordt gevierd?

Alarmnummers

911 (politie en brandweer), 912 (ambulance), 913 (kustwacht)

Vliegticket bestellen?

U kunt vliegtickets boeken via onder andere:

KLM
TUI
Cheaptickets
WTC